כאבים בפות ובנרתיק הם תופעה רחבה הרבה יותר ממה שנהוג להניח
למרות שכיחות התופעה, לא פשוט לדבר עליה. לצד הקושי הפיזי המובן, קיימים גם חוסר ידע ובושה, אשר ודאי לא תורמים להקלה.
לצורך העיסוק בנושא הזה, פניתי למומחית בתחום, כדי שתאיר את עינינו ואני ממליצה מאוד לשמוע מה שיש לה להגיד בעניין.
שמי רינה להב, אני מטפלת מינית מוסמכת, מטפלת זוגית ומשפחתית ועובדת סוציאלית Msw. אני עובדת עם זוגות ויחידים, מכל הגילאים, החווים קשיים בתפקוד המיני ובזוגיות. הקליניקה שלי נמצאת בנס ציונה ואני מטפלת גם בזום. בנוסף מעבירה סדנה, המשלבת טיפול מיני וטיפול בתנועה, לנשים החוות כאבים בפות וביחסי מין, בבית החולים רעות ביד אליהו, תל אביב. לצד הפעילות הזאת אני כותבת בלוג באתר האינטרנט שלי וכן כתבות עבור העלון הרפואי של הבית חולים.
התסמונות הנפוצות של כאבים בפות ובנרתיק
אתייחס לשתי תסמונות נפוצות. נשים עלולות לחוות במהלך חייהן כאבים בנרתיק ובפות. ברוב המקרים מדובר בכאב זמני, שמקורו מדלקת, אך ישנן נשים המתמודדות עם כאבים לתקופות ארוכות ומתמשכות.
מצב אחד נקרא וולוודיניה (vulvodynia). זהו כאב כרוני באזור הפות, המאופיין בתחושות שריפה, דקירה או כאב, באזור מסוים בפות או בכל הפות, מבלי שזוהתה סיבה אורגנית ידועה. על אף שוולוודיניה קיימת בשכיחות גבוהה באוכלוסייה, קיים קושי בפנייה לטיפול, בזיהוי ובאבחון.
הפרעה נוספת בתפקוד המיני אצל נשים היא וגיניזמוס. זוהי הפרעה, שמתבטאת בכיווץ בלתי רצוני של שרירי רצפת האגן ויכולה לגרום לכאבים, לחוסר נוחות ולקשיים באינטימיות הזוגית.
הקושי הרגשי שלך, שלכם
לצד הסבל הגופני, תסמונת כאב כרוני מערבת גם קושי רגשי. התמודדות עם כאב ארוך טווח עלולה לגרום לתחושות חרדה, ייאוש, בדידות ודימוי עצמי נמוך ואף לפגיעה באיכות החיים האישית והזוגית. כאב במגע המיני עלול לגרום לאובדן החיבור הזוגי והתשוקה. זהו כאב שחשוב להקשיב לו. לא להיבהל ולא להתעלם ממנו. זה כאב שמבקש שנכבד את גופנו ונמצא את הדרך בה לא יכאב ונצליח להתרפק בבטחה, עור בעור, ללא חשש.
הטיפול שאני מציעה
במרחב הטיפולי נמצא את המפה המינית והזוגית הפרטית שלנו. נלמד מגע מתבונן וקשוב, מגע מכבד ומתפעל. ניצור זוגיות בה קיים מרחב בטוח, קיימים גבולות, מקשיבים לי, רואים אותי ומתפעלים ממני. רק כשיש ביטחון במרחב הזוגי יש התרפקות ועונג.
בהתבוננות שלי, כאשר מדובר בזוג, הקושי הוא קושי זוגי ומשותף. במידה שיש בן זוג בתמונה, תמיד תהיה העדפה ששני בני הזוג יגיעו לטיפול. אין מישהי, שנושאת את הסימפטום, אלא יש כאב משותף. יש צורך להבין את הדינאמיקה סביב הקושי המיני והזוגי.
במרחב הטיפול יש לשני בני הזוג מקום בו הם מדברים ונשמעים בסביבה חסרת שיפוטיות, תוך הבנה וקבלה. עתה מתפתח שיח חדש, שיח של צרכים ורגשות, בו ניתן להתבונן בכאב של האחר ולמצוא דרך חדשה ומותאמת עבורי ועבורנו. בקליניקה שלי אני שואפת ליצור מרחב רואה ובטוח בו היחיד או הזוג יכולים לצאת למסע עצמי וזוגי, שיוביל לתחושת בטחון ואושר.
כמה מילים ממני אליך
אם את סובלת מכאבים וקוראת את הפוסט הזה , זה אומר שאת כבר מתחילה את המסע. את רוצה שינוי עבורך, עבור הזוגיות ועבור המיניות שלך. את חושבת על המיניות שלך? האם כרגע היא כואבת? נסי להיזכר האם פעם היא הייתה נעימה ובטוחה? נסי לחשוב רק על זיכרון אחד קטן. דרך הזיכרון הקטן הזה את מתחילה את המסע. ואם הוא לא קיים, זה הזמן לייצר זיכרונות חדשים.
ומילה קטנה לבן הזוג
הכאב הוא כאב משותף, אני יודעת שכואב גם לך, כשכואב לה. כמו שהיא לא לבד, גם אתה לא. זה ריקוד של שניים ובעזרת הטיפול הנכון, תוכלו להפוך אותו לריקוד מאוד נעים עבור שניכם.
רינה להב | 050-5819494 | האתר של רינה
לקריאה נוספת:
חדירה ביחסי מין: הנאה צרופה בשביל אחת, סיוט בשביל אחרת
אתר “שלמה” לנשים שסובלות מכאבים בפות ובנרתיק
האתר של ד”ר אחינעם לב-שגיא – מומחית במחלות הנרתיק והפות
פרק בפודקאסט: ‘סקס אפיל’ של y-net יחסים, בנושא כאבים ביחסי מין, עם המטפלת המינית שולמית שפרבר.
אני מקווה שהפוסט תרם לך, ושאם את נמנית על אותן נשים הסובלות מכאבים, הקריאה בו תניע אותך לפעולה ותאפשר לך להתקדם אל עבר המקום הטוב יותר, בו את רוצה להיות.
כרגיל, אני אחכה לך בפוסט הבא. אשמח לבואך.
שלך, רוית